21 Kasım 2013 Perşembe

GELENEKSEL DİŞ BUĞDAYI ( DİŞ HEDİĞİ)


Merhabalar yoğun istek üzerine geleneklerimizde bulunan dişi yeni çıkan bebeklere bolluk bereket getirsin diye buğdaydan yapılan ağız tatlanmasını sağlayan diş buğdayı tarifini (diş hediği) veriyorum.

Arkadaşlarımın bebeklerini dişlerinin çıkmasından dolayı kutluyor ve uzun mutlu ömürler diliyorum..



Malzemeler:
* 300 gr akşamdan ıslatılmış buğday( dövme,göce,yarma,aşurelik buğday)
* 1 kase akşamdan ıslatılmış beyaz nohut
* Haşlamak için bol su ve düdüklü tencere

Üzeri İçin:
* Çeşitli kuru çerezler( badem,ceviz, fındık,fıstık)
* 1 küçük kase pudra şekeri
* Çeşitli bonbon şekerleri,çikolata drajeleri, akide şekerleri,lokumlar,
* Renkli leblebi şekerleri
* İsteğe bağlı olarak çikolata sosları veya meyve sosları
* İsteğe bağlı olarak tarçın



Yapılışı: Akşamdan ıslanan buğday ve nohut iyice haşlanır süzülür, biraz ılıyınca üzerine istediğiniz süsleme malzemeleri ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Diş buğdayı çok lezzetli ve besleyici bir tatlıdır.
* Tatlı salata diyebiliriz.
* Sıcakken isteğe bağlı olarak pudra şekeri ekebilirsiniz.
* İsteğe bağlı esmer şeker koyabilirsiniz.
* Nar veya başka kuru meyveleri doğrayarak kullanabilirsiniz..
* Süsleme malzemelerini servis sırasında koyun.
* Süsleme malzemelerini üzerinde fazla tutmayın.
* Süsleme malzemeleri boyalarını buğdaya verebilir.


HIRS VE MUTLULUK BİRBİRLERİNİ HİÇ GÖRMEZLER.

0 yorum:

Yorum Gönder