22 Ocak 2014 Çarşamba
Yağda Ispanaklı börek
Posted on 08:15 by Adsız
Sevgili okuyucu bu tarifimi kesinlikle yapın çok güzel tadı damağınızda kalacak bir lezzet işte tarifim
malzemelerimiz
Hamuru için
4 su bardağı un
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ veya zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
yeteri kadar tuz
aldığı kadar su
iç harcı için
1 demet ıspanak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
yeteri kadar tuz
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini 1 kabın içine koyalım azar azar su alarak elimize yapışmayan 1 hamur yoğuralım 1 saat üzerini örtüp dinlendirelim dinlenen hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler alıp oklavayla açalım içine harcımızdan bolca koyalım ıspanak çiğ olacak çiğbörek gibi kapatalım kızgın yağımızda kızartalım ıspanaklı böreğimiz hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder