16 Aralık 2013 Pazartesi

HAMSİ KUŞU





Merhaba ,hepinize iyi haftalar dilerim.

Karadeniz'in vazgeçilmezi hamsi bence balıkların en lezzetli'sidir. Her derde deva olan hamsi içinde bir çok vitamin barındırır.Annem küçüklüğümde çok sık yapardı .Bende hamsiyi ayıklayıp bu şekilde hazırlamasındaki sabrına  hayran kalırdım.Tabi sonra hepimiz bayıla bayıla yerdik.. :)
Bugün sizinle hamsinin en sevdiğim hali olan hamsi kuşu tarifini paylaşacağım.Hazırlaması çok meşakkatli fakat yemesine doyum olmuyor.

MALZEMELER

1 kg hamsi
1 su bardağı mısır unu / buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzu edilirse)
Kızartmak için yağ

YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarını koparıp ,kılçıklarını temizleyin.
Yıkayıp tuzlayın.
İki balığın iç tarafları birbirine yapıştırın.
Mısır ununa bulayarak bir tabağa dizin.
Hamsileri iki tarafını da yağda kızartarak pişirin.
Soğan ve limon dilimleriyle servis yapın.

AFİYET OLSUN.



0 yorum:

Yorum Gönder